Pallet Recycling Het Noorden, sterk in gebruikte pallets sinds 1991

Pallet Recycling Het Noorden is al meer dan dertig jaar sterk in gebruikte pallets. In die tijd groeiden wij uit van een regionale pallethandel tot een nationaal opererende specialist met een team van tientallen medewerkers. Wij hebben alles op het gebied van hergebruik van pallets in huis: inkoop, verkoop, transport en reparatie van alle soorten en maten pallets.

A.Sikkema poseert voor pallets
Medewerker pallets in mekaar aan het zetten.
Al uw pallets zijn geld waard, een tweede leven voor ‘wegwerppallets’!
Het afladen van pallets voor vrachtwagen met kiepbak

Pallet Recycling Het Noorden, sinds 1991

Pallet Recycling Het Noorden werd in 1991 opgericht in een boerenschuur op het Groninger platteland. Het was de start van een bedrijf dat gestaag groeide. Tien jaar na de start was de locatie te klein geworden. Daarom verhuisde ons bedrijf in 2001 naar een bedrijfspand met groeimogelijkheden.

In 2017 volgde de opening van een tweede vestiging in Groningen, onze huidige hoofdvestiging aan de Duinkerkenstraat 48. Deze locatie biedt ons volop opslagmogelijkheid voor ons volumeproduct, werkruimte voor onze technische mensen, kantoorruimte en werkruimte voor onze logistiek en transport.

De duurzaamheid van Pallet Recycling Het Noorden

Hergebruik is onze core business. En dat is in tijden van schaarse grondstoffen en focus op duurzaamheid belangrijker dan ooit.

De duurzaamheid van ons product

Van wegwerppallet tot waardevol product. Dankzij hergebruik van tweedehands pallets verlagen wij de carbon footprint van het bedrijfsleven. Want pallets zijn heel goed langdurig te gebruiken. Daarom verzamelen wij de pallets, sorteren we ze op maatvoering, draagvermogen en uitvoering, repareren wij ze zo nodig en verkopen ze voor hergebruik.

De duurzaamheid van onze werkwijze

Pallets zijn een volumeproduct. Dat betekent dat transport nogal wat ruimte in beslag neemt. Daarom beschikken wij voor het vervoer van grote partijen over een LZV-combinatie: een lang zwaar voertuig met maximaal toegestane lengte voor de Nederlandse wegen. Door transport van zo veel mogelijk pallets ineens besparen wij op brandstofverbruik en emissie.

Medewerkers machinaal pallets in elkaar aan het zetten.

Altijd minstens 60.000 pallets uit voorraad leverbaar, meer dan 50 soorten en maten